Trouwen - deel 1

Artikel 7 van 7

YES WE DO!

Whoehoeee jullie gaan trouwen! Wat leuk! Gefeliciteerd alvast! Wie is er op de knieën gegaan? Jij, of je partner? Of was het ‘gewoon’ een gezamenlijke beslissing?

Nu kunnen alle voorbereidingen beginnen. Er is natuurlijk zoveel om over na te denken, denk bijvoorbeeld aan de periode, de locatie, de kleding uiteraard, maar ook de ceremoniemeester als je daarvoor kiest en de getuigen. Oh en vergeet het bedankje om uit te delen aan het einde van de dag of later toe te sturen ook niet.

Heel toevallig trouwt van de Hippekaartjes crew binnenkort Yvonne. Onze Yv/Yf/Yve/Eve heeft 12,5 jaar gewacht voordat het zover was (was wel zo eigenwijs om te wachten totdat haar vriend op zijn knieën ging en vertikte het om het zelf te doen), maar nu gaat dan eindelijk haar bruiloft plaatsvinden.

Trouwen mededeling
Als je gaat trouwen kan je dit natuurlijk gewoon meedelen in een WhatsApp groep of lekker van de daken schreeuwen, maar hoe leuk is het om hier ook even een beetje extra aandacht aan te besteden. Laat het bijvoorbeeld weten aan degenen die het meest dichtbij staan: je ouders, broers en zussen, je beste vrienden, of opa en oma. Geef ze bijvoorbeeld een kraskaart.

Hippekaartjes_trouwen_1

Ceremoniemeester vragen op originele manier
Dan komt het nog leukere deel: het regelen en plannen van alles dat komt kijken bij jouw bruiloft. Wil je alles helemaal zelf gaan doen of ga je hulp vragen van een vriend, vriendin of familielid. Dit wordt dan je ceremoniemeester. Dit kunnen er natuurlijk ook twee zijn. Een ceremoniemeester kan net even een ander licht schijnen op situaties of juist knopen doorhakken waar je dat zelf moeilijk vindt. Maar dat niet alleen: als jij lekker aan het feesten en hossen bent op de dag zelf, is het toch wel erg prettig dat jij niet hoeft te denken aan dat alles in goede banen wordt geleid. Is het bier op? Dan zou dat bijvoorbeeld wel echt bijzonder vervelend zijn, maar dan kan de ceremoniemeester snel op zoek gaan naar nieuw bier en kan jij lekker doorfeesten op de dansvloer (wel belangrijk dat je iemand vraagt die goed kan regelen en snel kan handelen) (oh en nog een klein dingetje: bier mag nooit op zijn op een bruiloft dus zorg gewoon van tevoren dat er genoeg is ingekocht door jezelf of door de locatie ;-) ).

Leuke manier om getuige te vragen
De getuigen zijn degenen die goedkeuring geven aan het huwelijk. Per persoon mag je kiezen of je één of twee getuigen hebt. Het is een eervolle taak en de getuige moet een volwassen persoon zijn. De getuige ondertekent ook de trouwakte. Uiteraard hebben we voor deze ‘vacature’ ook een ontzettend leuke kraskaart. Wordt het een familielid of ga je je beste vriend of vriendin hiervoor vragen. Hij of zij zal zich sowieso vereerd voelen!

Trouwjurk kopen
En dan… tromgeroffel… dé jurk! De meeste dames hebben vrij snel een beeld in hun hoofd van hoe de jurk eruit moet komen te zien. Maar dan, wie je neem je toch allemaal mee? Oma, moeders, schoonmoeders, zusjes en/of schoonzusjes, vriendin(nen). In de corona-tijd wilden veel bruidswinkels niet dat je met een groot gezelschap kwam opdagen, gelukkig is die periode nu voorbij en kunnen we weer los! Neem lekker de belangrijkste mensen in je leven mee en ga shoppen, laat je in de watten leggen en probeer de mooiste jurken aan en kijk wat het best bij jou past! Maar vergeet niet: hoe meer mensen, des te meer meningen.

Save the date
Natuurlijk wil je heel graag dat in ieder geval degenen die je als daggast uit wil nodigen ook daadwerkelijk kunnen komen. Voordat ze de agenda weer volgepland hebben, is het slim om een save the date de deur uit te doen. Er worden nu natuurlijk weer volop feestjes en leuke activiteiten gepland nu het weer kan en het zou zonde zijn als ze de datum van jouw bruiloft te laat doorkrijgen. Stuur ze een leuke save the date kaart, je kunt zelf de datum invullen en dan het kraslaagje er overheen plakken. Mocht je nog extra tekst willen toevoegen, dan is daar voldoende ruimte voor op de achterkant van de kaart.

Trouwkaart ontwerpenHippekaartjes_Angela_1
Deze kun je niet ‘standaard’ bij ons kopen. Trouwkaarten zijn natuurlijk helemaal niet standaard. Je ziet op internet veel voorbeelden en natuurlijk ook kaarten waarbij je je eigen gegevens in kunt vullen en klaar. Maar, wil je écht iets persoonlijks? Iets dat echt ‘jullie’ uitstraalt? Laat dan je eigen kaart ontwerpen. Dan komt onze ‘Ans’ om de hoek kijken! Angela is een superster als het gaat om het ontwerpen van uitnodigingen. Van tevoren worden de wensen doorgesproken en dan gaat ze los. Met als gevolg dat jullie de uitnodigingen helemaal in eigen stijl en/of thema ontvangen. Maak het geheel af met een bijpassende envelop en sluitsticker (daar hebben we dan wel weer een heel assortiment van).

In één overzicht alles wat je nodig hebt voor het plannen van je bruiloft.

Kraskaarten
Wij hebben kraskaarten voor verschillende leuke situaties, ga je trouwen of is er een kleintje op komst? Kijk dan eens bij onze kraskaarten. Op de voorkant staat de vraag of mededeling onder een krasbaar laagje en op de achterkant is genoeg ruimte om een persoonlijke boodschap op te schrijven.

Blog geschreven door Yvonne

© 2016 - 2024 Hippekaartjeswinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel