Trouwen - deel 2

Artikel 5 van 7

YES WE DO!

Nu we de voorbereidingen voor de bruiloft doorgenomen hebben, kunnen we verdergaan met de dag zelf.

Heel toevallig trouwt van de Hippekaartjes crew binnenkort Yvonne. Onze Yv/Yf/Yve/Eve heeft 12,5 jaar gewacht voordat het zover was (was wel zo eigenwijs om te wachten totdat haar vriend op zijn knieën ging en vertikte het om het zelf te doen), maar nu gaat dan eindelijk haar bruiloft plaatsvinden.

Kinderen op de bruiloft
De één is er wat enthousiaster over dan de ander maar eerlijk is eerlijk, kinderen horen er natuurlijk wel een beetje bij. Ook Yvonne had liever willen trouwen voordat er kinderen waren maar haar vriend duidelijk niet. Wat dan wel weer leuk is nu, is dat de kinderen ook echt betrokken kunnen worden bij de ceremonie. Ze kunnen ook toestemming geven voor het huwelijk van hun ouders door middel van de kinderakte. Op deze speciale akte kunnen zij aangeven met hun naam, handtekening of bijvoorbeeld een tekening van de hand dat ze akkoord gaan.
Daarnaast spelen zij ook een belangrijke rol als bruidsjonker en bruidsmeisje. Heb jij er al over nagedacht wie dat zijn op jouw bruiloft? Voor een bruidsmeisje en -jonker hebben wij geen kraskaarten, maar wel hele leuke andere kaarten: met oorbelletjes in de vorm van hartjes (of zonder als je bijvoorbeeld zelf een kettinkje er omheen wil doen) en voor de jongens met een vlinderstrikje.

Tranentrekkers
Iedere bruiloft neem ik mezelf weer voor dat ik niet ga huilen tijdens de ceremonie, maar toch is er altijd wel een tranentrekkertje verwerkt in de huwelijksgelofte of straalt de emotie er vanaf waardoor de sluizen toch weer half of helemaal open gaan (echt, voordat ik kinderen had was ik hier veel minder gevoelig voor). Voorzie jij dit ook voor jouw bruiloft? Zorg dan dat je gasten hierop voorbereid zijn en leg op iedere stoel een pakje neer met daarin een zakdoekje, zo kunnen de tranen gelijk gedept worden en ziet niemand eruit als een verlepte panda. Het pakje kan je leuk afsluiten met een sluitsticker met daarop de tekst ‘For your happy tears’ of ‘No ugly crying’.

Lieve woorden
Nu bruiloften weer normaal gevierd mogen worden zien we logischerwijs ook dat het aantal genodigden weer een leuke omvang krijgt. Hoe leuk is het om van al deze mensen ook een vorm van een aandenken te hebben, behalve dat envelopje of het lieve cadeau. Een paar persoonlijke woorden maken de dag helemaal af. Bundel deze op een mooie manier en ga voor een gastenboek. De binnenkant van onze gastenboeken is hetzelfde, maar voor de buitenkant kan je de kleur kiezen die precies bij jullie of je thema past. De boeken zijn gebundeld door middel van een boekschroef, dus makkelijk uit elkaar te halen waardoor je de bladen verspreid kan neerleggen of uit kan delen.

Een lieve kaart
Ga je helemaal niet zelf trouwen, maar ben je juist te gast? Of ken je iemand die gaat trouwen en wil je een kaartje sturen? Ook daar hebben we natuurlijk iets voor. Wat dacht je van een lieve wenskaart of een kaart “Voor jullie” waar het envelopje al opgeplakt zit, dat je zo kunt vullen.

In één overzicht alles wat je nodig hebt voor het plannen van je bruiloft.

Kraskaarten
Wij hebben kraskaarten voor verschillende leuke situaties, ga je trouwen of is er een kleintje op komst? Kijk dan eens bij onze kraskaarten. Op de voorkant staat de vraag of mededeling onder een krasbaar laagje en op de achterkant is genoeg ruimte om een persoonlijke boodschap op te schrijven.

© 2016 - 2024 Hippekaartjeswinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel